Suvanto

Virikkeellistä ja turvallista asumista ikäihmisille keskellä kylää.

suvanto 4.jpg

Palveluasuminen


Toimintakeskus Suvannon asumispalveluiden toiminta-ajatuksena on taata asukkaille turvallinen ja yksilöllisyyttä sekä yhteisöllisyyttä tukeva, esteetön asumisympäristö. Hoitotyössä kunnioitetaan asukkaan itsemääräämisoikeutta ja hyödynnetään kuntouttavaa työotetta. Palveluasuntoja on 24, joista kolme on perheasuntoja. Talomme on esteetön, kaikkiin tiloihin on helppo päästä myös pyörätuolilla. Maistuvat ateriat valmistetaan päivittäin omassa keittiössämme. Asukkailla on mahdollisuus osallistua talossa järjestettäviin monipuolisiin toimintoihin, kuten viriketuokioihin, ohjattuun liikuntaan, kerhoihin ja muihin tapahtumiin. Ulkoilussa avustavat SPR:n Savitaipaleen osaston vapaaehtoiset. Käytössä on turvajärjestelmät, ja yöavun saa tarvittaessa tehostetun palveluasumisen henkilökunnalta. Palveluasuminen sopii henkilölle, joka tarvitsee apua päivittäisissä toimissa, mutta ei tarvitse yöhoitoa.


Asunnot

Suvannossa on 24 palveluasuntoa, asuinpinta-alaltaan 25 - 50 neliömetriä. Kolme näistä asunnoista on perheasuntoja. Asuntojen varusteluun kuuluu oma tilava wc-kylpyhuone, keittiö / tupakeittiö. Osassa asunnoista on myös parveke.

Henkilökunta

Suvannon palveluasuntojen asukkaista huolehtii sairaanhoitaja, kuusi lähi- ja perushoitajaa sekä asiointiapu. Asukkaiden arjessa ovat mukana myös fysioterapeutit ja sosionomi. Yhdistyksen omat työntekijät vastaavat ruokahuollosta, pyykkihuollosta, siivouksesta ja kiinteistönhoidosta.


Palvelut

Palvelumaksuun sisältyy hoiva ja huolenpito, säännöllinen yhteydenpito hoitavaan lääkäriin, virkistystoiminta, ateriat (aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala), pyykkihuolto ja siivous. Lisäksi on tarjolla muita, maksullisia palveluita: fysioterapia, kahvio ja juhlapalvelut, jalkojenhoito, parturipalvelu.

Aktiviteetit

Suvannossa järjestetään monipuolista, asukkaiden toiveiden mukaista avustettua virkistystoimintaa. SPR:n vapaaehtoiset avustavat ulkoilutuksessa, jumppatuokioissa ja viikoittain pelattavassa bocciassa. Lisäksi meillä kokoontuu viikoittain ulkopuolisillekin avoimet kerhot: Virkistyskerho, Ikäihmisten Laulukerho (Kansalaisopisto), Ukkokerho (SPR).


Omavalvontasuunnitelma

Tutustu palveluasumisen omavalvontasuunnitelmaan ohessa.

Hinta

Asumisen hinta koostuu vuokrasta (13,9 €/m2/kk, asunnon koosta riippuen siis 347,5 - 695 €/kk) ja valittujen palveluiden mukaan määräytyvästä palvelumaksusta. Lääkkeet asukas kustantaa itse. 

Kustannuksiin on mahdollista hakea Kelan maksamaa eläkkeen saajan hoitotukea ja asumistukea. Itse asumisensa maksavilla on mahdollisuus saada kustannuksista kotitalousvähennystä verotuksessa.


Tehostettu palveluasuminen


Toimintakeskus Suvannon ryhmäkoti on muistihäiriöisille tarkoitettu tehostetun palveluasumisen yksikkö. Ryhmäkodissa on 19 paikkaa. Toiminta-ajatuksenamme on tarjota asiakkaillemme turvallinen ja yksilöllisyyttä korostava, kodinomainen asumisympäristö, jossa asukkaan itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan. Hoitotyössä hyödynnetään kuntouttavaa työotetta. Asukkaiden hoidosta vastaa moniammatillinen työryhmä. Asukkaiden elämänlaadusta huolehditaan säännöllisellä toiminnallisella ohjelmalla (viriketuokiot, ohjattu liikunta, kerhot ja erilaiset tapahtumat). Ulkoilussa ja jumppatuokioissa avustavat SPR:n Savitaipaleen osaston vapaaehtoiset. Oleellinen osa hoitotyötä on yhteistyö omaisten kanssa.


Asunnot

Jokaisella asukkaalla on kylpyhuoneella ja wc:llä varustettu asunto, jonka pinta-ala on noin 32 m2. Ryhmäkodissa on viihtyisät yhteiset tilat ja oma sauna. Tilapäispaikkoja on saatavilla lyhyellä varoitusajalla palveluseteleillä, hoitojakson pituus 1 vrk:sta alkaen.

Henkilökunta

Asukkaistamme huolehtii osastonhoitaja, sairaanhoitaja, yksitoista lähi- ja perushoitajaa, osa-aikainen fysioterapeutti hoitotyössä, sosionomi sekä yhdistyksen omat työntekijät, jotka vastaavat ruokahuollosta, pyykkihuollosta, siivouksesta ja kiinteistön hoidosta.


Palvelut

Tehostettu palveluasuminen on ympärivuorokautista hoitoa, joka sisältää hoidon ja huolenpidon, yhteydenpidon hoitavaan lääkäriin, ohjauksen, ateriat (aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala), pyykkihuollon ja siivouksen. Lisäksi on tarjolla muita, maksullisia palveluita: fysioterapia, jalkojenhoito, parturipalvelu.

Aktiviteetit

Suvannon ryhmäkodissa järjestetään monipuolista, avustettua virkistystoimintaa. SPR:n vapaaehtoiset avustavat ulkoilutuksessa, jumppatuokioissa ja viikoittain pelattavassa bocciassa. Lisäksi meillä kokoontuu viikoittain ulkopuolisillekin avoimet kerhot: Virkistyskerho, Ikäihmisten Laulukerho (Kansalaisopisto), Ukkokerho (SPR) ja kerran kuukaudessa seurakunnan Päiväkahvi Sanan äärellä.


Omavalvontasuunnitelma

Tutustu tehostetun palveluasumisen omavalvontasuunnitelmaan ohessa.

Hinta

Tehostetun palveluasumisen hinta muodostuu asunnon vuokrasta (n. 445 €/kk) ja hoitomaksusta (117,90 €/vrk). Lääkkeet eivät sisälly hintaan.

Kustannuksiin on mahdollista hakea Kelan maksamaa eläkkeen saajan hoitotukea ja asumistukea. Itse asumisensa maksavilla on mahdollisuus saada kustannuksista kotitalousvähennystä verotuksessa.


Hae paikkaa Suvannossa


 

Tässä voit hakea asuntoa palveluasumisessa tai paikkaa tehostetussa palveluasumisessa (ryhmäkodissa). Olemme Eksoten hyväksymä palvelusetelituottaja. 

Itse maksavat tai palveluseteliasiakkaat: Täytä hakemus alta. Voit myös ottaa yhteyttä osastonhoitaja Hannele Mäntyseen 044 7700 397 tai jätä soittopyynnön. Käsittelemme yhteydenottoja arkisin kello 9.00 – 15.00.